Kodály menu bij de Hungarian Corner!

 

De Ambassade van Hongarije viert in samenwerking met de Liszt Ferenc Muziekacademie in Boedapest, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Nationale Koren de 135e verjaardag van Zoltán Kodály in Den Haag. Zoltán Kodály (1882 – 1967) was componist, etnomusicoloog, muziekpedagoog en taalkundige. Hij is internationaal bekend om zijn concept voor muziekeducatie. Gedurende de drie dagen van het Zoltán Kodály Festival vinden er in Den Haag bijzondere masterclasses, lezingen en concerten plaats.

Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor hebben zich de afgelopen periode verdiept in Kodály’s composities en zullen deze tijdens het jubileumconcert op zaterdagavond 18 november ten gehore brengen. Op het programma staat onder andere de Laudes Organi, waarbij de twee koren begeleid worden op orgel door de talentvolle Hongaarse organist András Virágh. Daarnaast brengt Sopraan Irene Verburg een ode aan Kodály door het zingen van een aantal sololiederen.

De Hungarian Corner in Den Haag biedt ter gelegenheid van het Zoltán Kodály Festival een speciaal Kodály menu aan op vrijdag 17 en zaterdag 18 november. Reserveer snel via: reserveren@hungariancorner.nl
De eerste vijf reserveringen ontvangen het tweede kaartje gratis voor het zaterdagavondconcert.
Het menu is vooraf een Dubbel getrokken kippenbouillon met groenten en pasta. Het hoofdgerecht de befaamde Hongaarse koolrolletjes en nagerecht de Schomlauer knudel ofwel de Somloi galuska.

Persbericht!

12 November geeft Pély Barna een spetterend solo optreden! Zijn soft rock & blues passen heel goed bij de "Haagse" muziek cultuur. Pely Barna zal naast engelstalige ook hongaarse liederen ten gehoren brengen! Reserveer tijdig!

Lekker, gezellig en SCHOON!

Officiele opening door de Hongaarse ambassadeur, HE Kocsis Andras

Opening dankzij inzet van Marcsi Banda Zenekar en Csaladi Neptanc Egyuttes!